Olaszország

Ingatlanvásárlás Olaszországban

 

Olaszország mai területe számos jól ismert, befolyásos európai kultúra otthona volt, például az etruszkoké, a görögöké és a rómaiaké.

Fővárosa, Róma, történelmi világváros mint az ókori Róma és a katolikus egyház bölcsője.

Olaszország tengerpartjai, bájos városai, látnivalói és nevezetességei, kulturális és természeti örökségei, valamint híres gasztronómiája méltán vonzza turisták millióit.

Olaszország jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy itt található a legtöbb UNESCO világörökségi helyszín.

Miért Olaszország?

La dolce vita – ha élvezni szeretné az életet, Olaszország tökéletes választás. Az ország, amit megszeret a szépsége és egyedülálló varázsa miatt.

Kiváló ételek, borok, kultúra, történelem, divat és művészet vonzza a turistákat és a befektetőket egyaránt.

Olaszország széles körű ingatlanok kínálatát kínálja – különböző árkategóriában és számos vonzó helyen.

Az olaszországi ingatlanok megfelelő alternatívát jelentenek mind a nap, mind a hó szerelmeseinek.

Az elbűvölő Toszkána, az alpesi sí-ingatlanok és apartmanok, a római, milánói vagy firenzei házak és lakások. Na és természetesen a tengerparti villák és apartmanok – az adriai tengerparton, a Liguriai Riviérán és Szardínián.

Az olasz Alpok kiváló hóviszonyokkal csalogatnak.

A 12 csúcsszínvonalú síközpontot magába foglaló Dolomit Supersky a téli szabadság saját apartmanban történő eltöltésének valódi paradicsoma.

Az olasz ingatlanpiac nagyon vonzó a külföldi befektetők számára.

Az ingatlanértékesítés elsősorban az egységes európai piac fejlődésével kezdett növekedni.

Olaszország a nyugodt életmódjával vonzza a befektetőket, és ingatlanok széles körű választékát kínálja:

  • tengerparti házak és apartmanok,

  • ski ingatlanok – házak, faházak és apartmanok a Dolomitokban,

  • top desztinációk – Toszkána, Szardínia, Észak-Olaszország tavai, Ligúria, Adria partjai stb.,

  • luxus villák, házak és lakások a legigényesebb ügyfélkör számára,

  • ingatlanok Rómában és más olasz városokban,

  • golf ingatlanok,

  • eladó szállodák.

Luxus ingatlanok Toszkánában, amelyekre jellemző a rusztikus stílus, gyakran saját szőlőültetvényekkel is rendelkezik.

Érdemes kapcsolatba lépni helyi ingatlanirodával, ha többet szeretne tudni az olaszországi ingatlanvásárlás menetéről vagy ingatlanbefektetésről. 

 Az olasz ingatlanpiac áttekintése

 

Az olasz ingatlanpiac jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt években, és a 2023-as év is fontos mérföldkövet jelentett.

A CBRE Italy jelentése szerint az olaszországi befektetési volumen 2022-ben 11,7 milliárd euró volt, ami a második legjobb eredmény a 2019-es év után.

Ez a növekedés nagyrészt a logisztikai szektor kiváló teljesítményének és az irodai ingatlanok iránti megújult érdeklődésnek köszönhető.

A lakáspiac azonban lassabb ütemben növekszik.

 

Az Idealista ingatlanportál adatai szerint 2023-ban az országos házárak csekély, 1,7%-os növekedést mutattak, ami négyzetméterenként átlagosan 1,840 eurót (kb. 1,980 amerikai dollárt) jelentett. Róma, Milánó, Bolzano és Velence rendelkezik az ország legdrágább lakóingatlanjaival, ahol a négyzetméterenkénti átlagárak rendre 3,017 euró (kb. 3,247 amerikai dollár), 4,986 euró (kb. 5,366 amerikai dollár), 4,520 euró (kb. 4,865 amerikai dollár) és 4,415 euró (kb. 4,752 amerikai dollár).

A Cushman & Wakefield jelentése szerint a gazdasági kilátások továbbra is bizonytalanok, és bár 2023-ban elkerülték a recessziót, a jövőbeli gazdasági helyzet még mindig egyenetlen, és szorosan kapcsolódik a globális forgatókönyvhöz.

Összességében az olasz ingatlanpiac stabilizálódni látszik, de a befektetők óvatosak maradnak és a piaci körülmények változásával együtt a várakozási stratégiát alkalmazzák.

A fenntarthatóság és a bérlők változó igényeinek megfelelés iránti törekvés továbbra is a befektetések középpontjában áll.

 

Title Text
Nem lépek be.