Anglia - Ausztria

Ingatlanvásárlás Angliában

 

Nyugat-Európában található szigetország, Nagy-Britannia déli és középső kétharmadát öleli fel.

Nevét egy germán népcsoportról, az angolokról kapta, akik az 5. és 6. században telepedtek le ezen a területen. Legnagyobb városa London, mely egyben az Egyesült Királyság fővárosa is.
Wales és Skócia is határolja, melyek szintén az Egyesült Királyság részei.

 

Jellegzetes angol stílusú házak és ingatlanok Londonban jelentik a legnagyobb vonzerőt az angliai ingatlanok vásárlása iránt érdeklődők számára.

 

Külföldiek ingatlanokat Nagy-Britanniában korlátozások nélkül vásárolhatnak.

London, más világvárosokhoz hasonlóan, az ingatlanpiacon a legkeresettebbek közé tartozik.

Az ingatlan kínálat itt valóban nagyon gazdag.

Notting Hill éppúgy, mint a Regent's Park, Mayfair, Chelsea, Knightsbridge, South Kensington, St. John's Woods vagy Belgravia London és egész Anglia legjobb címei közé tartoznak.

 

Érdemes kapcsolatba lépni helyi ingatlanirodával, ha többet szeretne tudni az angliai ingatlanvásárlás menetéről vagy ingatlanbefektetésről. 

Az angliai ingatlanpiac áttekintése

 

 

 

Az Egyesült Királyság ingatlanpiaca változatos és dinamikus, különösen Angliában, ahol a piaci trendek gyorsan változhatnak. Az ingatlanvásárlás egy komplex folyamat, amely alapos előkészítést és piaci ismereteket igényel. Íme néhány fontos szempont, amit érdemes figyelembe venni, ha ingatlant szeretnénk vásárolni Angliában.

 

 

Piaci áttekintés

2024-ben az ingatlanárak változásai számos tényezőtől függenek, beleértve a gazdasági környezetet, a kamatlábakat és a kínálat-kereslet egyensúlyát. Általánosságban elmondható, hogy Londonon kívül az ingatlanárak £60,000 és £300,000 között mozognak, míg Londonban magasabbak az árak.

 

Vásárlási folyamat

A vásárlási folyamat több lépésből áll, kezdve az informálódástól a jelzáloghitel felvételéig. Első lépésként érdemes tájékozódni az aktuális piaci körülményekről, ingatlanárakról és a hitellehetőségekről.

 

Költségek

Az ingatlanvásárlás során számolni kell többféle költséggel, többek között az adózással, az értékbecslés díjával, és a jogi költségekkel. Fontos, hogy a vásárló tisztában legyen ezekkel a költségekkel, és megfelelően tervezze meg a költségvetését.

 

Jogi szempontok

Az ingatlanvásárlás során fontos a jogi háttér ismerete, például a társasházi alapító okirat jelentősége, amely a társasház fő dokumentuma.

 

Tanácsadás

A folyamat során érdemes szakértői tanácsot kérni, például egy mortgage brókertől, aki segíthet a legjobb hitelkonstrukció kiválasztásában és a vásárlási folyamat menetében.

 

Összefoglalva, az angliai ingatlanpiacra lépés előtt érdemes alaposan tájékozódni és felkészülni a vásárlási folyamat minden aspektusára. A megfelelő előkészítéssel és szakértői segítséggel az ingatlanvásárlás Angliában sikeres és kifizetődő befektetés lehet.
Ausztria

 

Ingatlan vásárlás Ausztriában

 

Ha csak nyaralás céljából vásároljuk az ingatlant, érdemes körülnézni a turisztikai rendeltetésű ingatlanprojektek között, melyek Karintiában és Stájerországban kerülnek meghirdetésre.

Ha befektetési vagy jövedelemszerzési célból vásárolunk, akkor érdemes a térség gazdasági lehetőségeit figyelembe venni.

 

A legjobb, ha olyan ingatlant választunk, mely kiváló célpont a téli síelőknek és a nyári túrázóknak egyaránt.

Lényeges tudni, hogy régiónként eltérő szabályok vonatkoznak arra, hogy milyen ingatlanokat lehet üdülőhelyként használni.

Érdemes kapcsolatba lépni helyi ingatlanirodával, ha többet szeretne tudni az ausztriai ingatlanvásárlás menetéről vagy ingatlanbefektetésről. 

Az ausztriai ingatlanpiac áttekintése

 

Az ausztriai ingatlanpiac az egyik legstabilabb Európában, és az elmúlt években folyamatosan növekvő árakat tapasztalhatunk.

Az ingatlanok iránti érdeklődés nem csupán a helyi lakosok körében magas, hanem a külföldi befektetők részéről is, különösen a biztonságos befektetési lehetőségeket keresők számára.

A vásárlók szinte az egész világból érkeznek, és az érdeklődés növekedése többek között a ciprusi válság hatására is magyarázható.

 

Ausztriában a legmagasabb ingatlanárakat Bécsben találjuk, ahol az új lakások átlagára 3 598,62 euró/m², míg Salzburgban 3 321,44 euró/m². Az Alpokban fekvő Stájerország, amelyet gyakran Ausztria zöld szívének neveznek, szintén vonzó helyszín az ingatlanbefektetők számára, itt az új lakások átlagára 1 788 euró/m².

 

Az ingatlanvásárlás folyamata Ausztriában több lépésből áll, és fontos tudni, hogy az ország kilenc szövetségi tartományának mindegyike saját alkotmányjoggal rendelkezik, ami befolyásolhatja a külföldi ingatlanszerzés lehetőségeit.

A vásárlási folyamat során számolni kell az ingatlan-átruházási adóval, amely az ingatlan vételárának 3,5%-a, valamint az ingatlan nyilvántartásba vételi díjával, ami az ingatlan vételárának 1,1%-a.

 

Az ingatlanügynöki díjak Ausztriában törvény által szabályozottak, és 40 000 euró alatti vételár esetén 4%-os, felette pedig 3%-os díjjal kell számolni, ehhez hozzáadódik a 20% ÁFA.

Összességében az ausztriai ingatlanpiac vonzó lehetőséget kínál a befektetők számára, de fontos, hogy alaposan tájékozódjanak a helyi piaci körülményekről, jogi előírásokról és a vásárlási folyamat minden lépéséről.

A döntés előtt érdemes szakértői tanácsot kérni, hogy minden szükséges információ birtokában legyünk.

Title Text
Nem lépek be.